TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
 

Näkyvyyttä näkyville paikoille saa magneeteilla

 

Magneetti on kaikille tuttu, sekä konkreettisesti että kuvaannollisesti käytettynä. Konkreettisesti magneettia käytetään niin arkisissa asioissa, ettei sitä tule edes huomanneeksi. Magnetismi on sähköön liittyvä ilmiö, joka saa kappaleet vetävään toisiaan puoleensa tai hylkimään toisiaan. Arkisessa käytössä tavallisin käyttö on – tai oikeastaan oli – magnetofoni, tavallisin äänentallennin yli puolen vuosisadan ajan. Muita käyttötarkoituksia löytyy leluista kuin lääketieteeseen.

Sanan magneetti alkuperästä on useammanlaista ”tietoa”. Toiset sanovat sen juontuvan turkkilaisesta Manisan kaupungista, jonka vanha nimi on Magnesia ad Sipylum. Toiset taas sanovat, että sana perustuu Kreikan Thessaliassa sijaitsevan Magnesian alueen nimeen. Nimen alkuperä on siis yhtä ratkaisematon kuin Kyproksen kysymys. Puhumattakaan siitä, että italian, espanjan (ja ranskan) calamita-pohjainen sana (magneetti) onkin ihan eri juttu…

Mainostarkoituksessa magneetti toimii sekä konkreettisesti että kuvaannollisesti: se kiinnitetään usein näkyvään paikkaan, kuten jääkaapin oveen, jossa se ensinnäkin pysyy ja toiseksi kiinnittää huomion sekä itseensä että mahdolliseen muistilappuun, jota se pitää paikallaan. Muita magneettia hyödyntäviä mainoslahjoja ovat esimerkiksi pullonavaajat, nimikilvet, taskulamput, muistilappujen pidikkeet jne. Magneetit sopivat edullisuutensa ja käyttökelpoisuutensa hyvin jakolahjoiksi, joissa se päätyy usein näkyvälle paikalle, Hyvin brändätty magneetti toimii. Se on suorastaan magneettinen!


Julkaistu kategoriassa Yleinen, kirjoittanut Jan von Heiroth 14.11.2022väliviiva