TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Nykyläppäri on pieni ja kevyt

 

Läppäriä kuljetetaan mukana. Niinpä pitää olla siihen sopiva kantoväline. Erilaiset reput ovat kehittyneet yhtä jalkaa kannettavien kanssa. On saatavissa reppuja, joissa on pehmustettu tiukka tila läppärille, jopa tuumakoon mukaan. Niihin läppäri solahtaa kuin hansikas käteen. Alkuaikojen ”läppärit” eivät aivan reppuun mahtuneet, mutta kannettavia nekin olivat.

Läppärin kehitys on ollut nopeata. Ensimmäisenä varsinaisena ”kannettavana” – lähinnä kai voisi puhua ”siirrettävästä” – tietokoneena pidetään ranskalaista Portal, joka lanseerattiin syyskuussa 1980. Se oli suunniteltu palkkalaskentaan ja kirjanpitoon. Siinä oli 64 kt:n RAM-muisti, näppäimistö ja 32 merkin näyttö. Se painoi 12 kg ja sen mitat olivat 45 × 45 × 15 cm. Mutta noista pienistä kokojutuista huolimatta – se tarjosi täyden liikkuvuuden.

Kehitys oli kiihkeätä koko 80-luvun ajan. Eri valmistajat toivat markkinoille uusia malleja. Seuraava todellinen virstanpylväs oli 1991 lanseerattu Apple PowerBook-sarja. vaikka lanseerauksesta on siis yli 30 vuotta, PowerBook muistuttaa jo melko paljon nykyisiä kannettavia. PowerBook toi muassaan edelleen jatkuvan PC/Mac-kilpailun. Kummankin käyttäjät edelleen pitävät omaa konettaan parhaana mahdollisena.

Gateway 2000 lanseerattiin vuonna 1995. Sitäkin voidaan pitää virstanpylväänä, sillä se käytti ensimmäisenä läppärinä Microsoft 95:sta ja siinä Intelin prosessori. Intel taitaa olla edelleen läppäreissä sisällä kautta linjan. Hintaa Gatwaylla oli (nyky)dollareissa n. 7000 $.

Läppäriä seurasivat erilaiset pientä kokoa hyödyntävät (tabletit, Chromebookit ja muut tyyppinimet) pientä kokoa hyödyntävät mukana kulkevat laitteet. Välillä näytti, että tablettimalli syrjäyttää koko läppärin, mutta näin ei käynyt, eikä taida käydäkään. Laptop on oikein toimiva päätelaite.

Aiheeseen liittyviä tuotteita:
Laukut kannettaville tietokoneille
Tietokonereput yrityksen logolla
Vastuullisemmat tietokonereput
Yrityslahjat
Liikelahjat





väliviiva