TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Sateenvarjo on liikelahjana ajaton, ja sillä on todella pitkä historia

 

Sateenvarjo yrityksen logolla on moderni tuote, mutta tiesitkö että sillä on hyvinkin pitkä historia? Sateenvarjon historia ulottuu kauaksi, aina 3500 vuoden takaiseen Egyptiin. Tosin, mitä ilmeisimmin olosuhteista johtuen, siellä niitä ei käsitelty vedenpitäviksi, vaan käytettiin vain päivänvarjoina. Egyptissä niiden käyttö, ainakin vanhojen reliefien perusteella, taisi olla kuninkaallisten etuoikeus. Toki niin, että palvelijat kantoivat niitä herrojensa puolesta.

Varsinaisen sateenvarjon ensimmäinen käyttö on jäljitetty 1100 e.a.a Kiinaan. Siellä silkkisen vedenpitävän varjon käytön aloittivat ylimykset ja kuninkaalliset. Vallan merkiksi varjoista tehtiin moninkertaisia. Esimerkiksi Kiinan keisarin tiedetään suojanneen itseään suurella nelikerroksisella varjolla. Samanlainen perinne levisi koko alueella, ja Siamin ja Burman hallitsijoilla oli varjoja, joissa oli kahdeksasta jopa 24 kerrokseen.

Sateenvarjo saapui antiikin Kreikkaan ja Roomaan ensimmäisellä vuosisadalla e.a.a. Siellä ne olivat kuvausten perusteella yläluokan naisten ylellisyystavaroina. Vain naismaiset miehet saattoivat käyttää niitä. Rooman valtakunnan kadottua sateenvarjot katosivat Euroopasta lähes tuhanneksi vuodeksi palaten vasta Renessanssin aikaan 1500-luvulla. Sateenvarjo pysyi vielä muutaman vuosisadan ajan varsin vahvasti naisten käytössä. Esimerkiksi Britanniassa miesten sateenvarjon käyttö hyväksyttiin vasta 1700-luvun lopulla, parin vuosisadan avoimen pilkkaamisen jälkeen.

Jokamieskäyttöön sateenvarjot tulivat teollisen valmistuksen myötä. Niitä on kehitetty jatkuvasti, ja kehittäminen jatkuu. Esimerkiksi Yhdysvaltain Patenttivirastossa työskenteli joitain vuosia sitten neljä täysipäiväistä tarkastajaa pelkästään sateenvarjoihin liittyvien patenttien käsittelijöinä!

Sateenvarjojen varhaisimmat ajat paikantuvat siis Kiinaan. Ja – voisiko sanoa – ympyrä on sulkeutunut: globaalilla tasolla sateenvarjojen tuotantoa ja jakelua dominoi ylivoimaisesti muutama Kiinan maakunta.

Liikelahjana sateenvarjo on toimiva ja näkyvä. Se on myös arvostettu käytännöllisyytensä tähden.

Aiheeseen liittyviä tuotteita:
Liikelahjat
Sateenvarjot logolla
Golfvarjot logolla
Vastuullisemmat sateenvarjot
Heijastavat sateenvarjot


Julkaistu kategoriassa Brändituote-historiaa, Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit, kirjoittanut Aki Hyödynmaa 29.5.2016väliviiva