TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
 

Ensiapulaukut tuovat turvaa ensihätään

 

Kodin ja työpaikkojen varustukseen tulisi kuulua myös välineitä, joita ei koskaan tarvitsisi käyttää, esimerkiksi ensiapulaukku ja sammutuspeitto.

Ensiapulaukku kuuluu ainakin koteihin, autoihin, veneisiin ja työpaikoille. Se sisältää välineet välittömän ensiavun antamiseen. Laukkuja voi olla eri kokoisia, ja eri tarkoituksiin. Esimerkiksi autoon tarkoitetuissa laukuissa on usein sisällä vasara, jolla hätätilanteessa pystyy rikkomaan ikkunan.

Vähimmillään ensiapulaukun sisältönä on laastareita ja erikokoisia steriilijä sidetarpeita. Usein laukkuihin kannattaa lisätä itse esimerkiksi hiilitabletteja ja särkylääkkeitä. Myös ensiapuohjeet ja steriilit lateksikäsineet kuuluvat useimpien laukkujen sisältöön. Parhaiten varustetut laukut saattavat sisältää monipuolisen varustuksen, jolla terveydenhuollon koulutuksen saaneet saattavat tehdä vaativiakin ensihoitotoimia.

Työpaikoilla on hyvä tietää, että työturvallisuuslain (46§) mukaan työpaikoilla on ylläpidettävä ensiapuvalmiutta, johon kuuluvat asianmukaiset tarvikkeet ja välineet. Yleisesti tulkitaan, että ensiapulaukku kuuluu noihin ”asianmukaisiin tarvikkeisiin ja välineisiin”.

Turvatuotteet ovat monin tavoin erinomaisia liikelahjoja. Ne viestivät välittämisestä, tuovat turvallisuudentunnetta ja yleensä sijaitsevat näkyvillä paikoilla.


Julkaistu kategoriassa Yleinen, kirjoittanut Aki Hyödynmaa 10.8.2016väliviiva