TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Mitä ovat PMS-värit? Kaikki mitä haluat tietää PMS-väreistä ja Pantone-värikartasta

 

Pantone-värijärjestelmä (PMS – Pantone Matching System) on laajasti käytetty spottiväristandardi. PMS-värit ovat kompakteja värejä jotka on tarkkaan määritelty Pantone Inc.:n kehittämässä värikartassa. Pantone-värikartan avulla yritykset voivat varmistaa brändinsä yhdenmukaisen värimaailman kaikissa tilanteissa, kaikissa kanavissa ja kaikilla markkinoilla. Pantone-värijärjestelmään kuuluva väripaletti sisälsi vuonna 2019 yli 2100 valmiiksi sekoitettua väriä.Jokaisella värillä on oma koodinsa jota kutsutaan PMS-koodiksi. 

PMS-värikoodit

PMS-värikoodit ovat uniikkeja koodeja jotka määrittelevät tarkasti kunkin PMS-värin. Käyttämällä PMS-värikoodeja yritykset voivat varmistaa, että heidän brändivärinsä toistuvat tarkasti eri materiaaleissa ja tuotannoissa. Yhdenmukainen värimaailma vahvistaa brändin visuaalista identiteettiä ja tunnistettavuutta. 

Milloin PMS värejä kannattaa käyttää?

PMS-värien käytetään erityisesti tilanteissa, joissa tarkasti oikea värisävy on ehdoton edellytys. Esimerkiksi yrityksen logon tai brändin tunnusvärin tulisi näkyä yhdenmukaisesti kaikissa markkinointimateriaaleissa. PMS-värit tarjoavat luotettavan tavan varmistaa, että värit näyttävät samanlaisilta eri medioissa ja materiaaleissa. PMS-värien käyttö ovat hyvä ratkaisu, kun kuvioon kuuluu yhdestä neljään väriä. 

PMS-värien läyttö logossa ja brändäyksessä

Logon ja brändin visuaalisen ilmeen rakentaminen on keskeinen osa yrityksen brändiidentiteetin ja bräbdimielikuvan luomista ja brändin tunnistettavuuden vahvistamista. PMS-värit tarjoavat tehokkaan tavan varmistaa, että brändin värit näkyvät yhdenmukaisesti kaikissa brändin materiaaleissa, kuten verkkosivuilla, painotuotteissa, tuotepakkauksissa,  brändituotteissa, liikelahjoissa ja yritystekstiileissä. PMS-värien käyttö logossa ja brändäyksessä auttaa välttämään värien vääristymiä eri painotuotantoprosesseissa, mikä edistää brändin ammattimaista ja luotettavaa ilmettä. Vahva, ammattimainen ja yhdenmukainen visuaalinen ilme auttaa brändiä erottumaan kilpailijoistaan. 

PMS-värien merkitys graafisessa suunnittelussa

Graafisessa suunnittelussa PMS-väreillä on keskeinen rooli värien tarkan määrittelyn ja toistettavuuden varmistamisessa eri materiaaleissa. Niitä käytetään usein brändin visuaalisen ilmeen rakentamisessa ja markkinointimateriaalien suunnittelussa varmistaen, että brändin värit näkyvät yhtenäisesti kaikissa tuotannoissa. PMS-värejä hyödynnetään erityisesti tilanteissa, joissa tarvitaan tarkkaa värientoistoa ja konsistenssia, kuten logoissa, yritysilmeen materiaaleissa ja korkealaatuisissa painotuotteissa. Graafiset suunnittelijat voivat käyttää PMS-värejä tehokkaasti luomaan visuaalisesti vaikuttavia ja yhtenäisiä brändimateriaaleja, jotka erottuvat kilpailijoista ja tukevat yrityksen viestintätavoitteita.

PMS-värit osana yrityksen graafista ohjeistusta

PMS-värien hallinta on keskeinen osa brändin visuaalisen ilmeen johdoinmukaista ylläpitoa eri markkinointimateriaaleissa ja -kanavissa. Yritysten tulisi luoda selkeät graafiset ohjeistukset ja käytännöt joissa käytettävät värisävyt määritellään PMS-värijärjestelmän mukaisesti. Kun sallitut graafiset elementit ja värien tarkat määrittelyt on dokumentoitu, voidaan tiedot jakaa sidostymille jotka niitä tarvitsevat, kuten graafisille suunnittelijoille, painotaloille ja valmistajille. Hyvä graafinen ohjeistus ja sen määrätietoinen seuraaminen auttaa varmistamaan brändin visuaalisen yhtenäisyyden ja ammattimaisuuden kaikissa markkinointimateriaaleissa ja edistää siten yrityksen brändin tunnettavuutta ja luotettavuutta markkinoilla.

Tarvitsetko apua Pantone-värien käyttämisessä? Ota huoleti yhteyttä jos jokin asia mietityttää. Apu on lähellä, me autamme mielellämme.

LUE LISÄÄ

Brändäystietoutta
Brändäyksessä värillä on väliä
Onko brändin huolellinen ja pitkäjännitteinen rakentaminen kannattavaa?
Miksi brändin yhtenäinen visuaalinen ilme on tärkeä?
Brändin yhtenäisen ilmeen tärkeydestä
Kuinka brändi positioidaan?
Liikelahja vahvistaa brändiä
Toimiston brändäys edullisesti
Kuinka luoda yrityskuva joka muistetaan?
Väriavaruus painotöissä, CMYK tai RGB?
Brändäyksen tärkeys

Artikkelelita brändituotteista ja kestävästä kehityksestä
Reppujen materiaalit menossa vastuullisempaan suuntaan
Miten kestävää kulutusta voi edistää brändimarkkinoinnissa?
Ekologisuus ja eettisyys yritysmaailman megatrendinä
Miten kestävää kulutusta voi edistää brändimarkkinoinnissa?
Taistelu muoviroskaa vastaan kiihtyy
Mitä järkeä tavarantoimittajan on varata oikeus yli- tai alitoimituksiin?
Ovatko ekologiset liikelahjat voimistuva trendi?

Aiheeseen liittyviä tuotteita
Brändituotteet
Yrityslahjat
Mainoslahjat
Liikelahjat
Mainostekstiilit
Yritysvaatteet


Julkaistu kategoriassa Brändäys, Brändituote-info, Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit, kirjoittanut Jan von Heiroth 23.2.2024


Tuoreimmat kirjoitukset
Mitä kannattaa pitää mielessä ennen mainoslahjojen hankkimista
Bränditietoisuuden lisääminen yrityslahjoilla
Mainoslahjat messuilla ja tapahtumissa: lahjojen tehokkaan käytön salaisuudet
Liikelahjojen trendit 2024: mitä odottaa tulevaisuudessa
Mitä ovat PMS-värit? Kaikki mitä haluat tietää PMS-väreistä ja Pantone-värikartasta


Aiheeseen liittyvää


Aiheet
Ajankohtaista (22)
Arpajaiset (3)
Asiakaskohtaamiset (8)
Asiakaslahjat (21)
Brändäys (25)
Brändituote-historiaa (25)
Brändituote-info (50)
Brändituote-palvelut (8)
Elektroniikka-yrityslahjat (9)
Etätyöskentely (7)
Fanituotteet (8)
Giveaway-tuotteet (12)
Henkilöstölahjat (17)
Jakolahjat (3)
Joulu (13)
Kestävä kulutus (9)
Liikelahja- ja brändituote-trendit (12)
Liikelahja-Ideoita (12)
Liikelahjat (41)
Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit (177)
- Tästä löydät laajan kokoelman liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsitteleviä artikkeleita. Saat ajankohtaisia uutisia, vinkkejä, ja ideointia erilaisiin markkinointia sivuaviin tilanteisiin. Käsittelemme myös brändäystä, kestävää kulutusta ja henkilöstölahjoja. Tarjolla on laaja valikoima tietoa ja suosituksia liikelahjoista sekä brändituotteiden hyödyntämisestä markkinoinnissa.Logotuotteet (5)
Mainoslahjat (31)
Messulahjat (13)
Messut (9)
Myyntituotteet (5)
Neuvot ja vinkit (52)
Oheistuotteet (3)
Profiilituotteet (3)
Promootiot (3)
Promootiotuotteet (1)
Promotuotteet (7)
Sitouttaminen (17)
Sosiaalinen media (3)
Talenco uutisia (2)
Tapahtumat (5)
Tehokas mainonta (5)
Tehokas markkinointi (17)
Trendit (1)
Tuotetietoutta (11)
Tuotteet omaan käyttöön (10)
Työhyvinvointi (3)
Uutiset (8)
Vaalit (2)
Varainhankinta joukkueelle tai luokalle (1)
Vastuullisuus (9)
VIP lahjat (3)
Yrityksen joululahjat (17)
Yrityksen kesälahjat (8)
Yritysilme (8)
Yrityslahjat (31)
yritystekstiilit (15)
Yritysten kilpailu (2)väliviiva