TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Brändäyksen tärkeys

 

Brändäys on päivän sana, mutta kuinka moni ottaa sen tosissaan, tai edes ajattelee sitä muuten kuin markkinointitoimenpiteenä? Menestyneimmillä yrityksillä on selkeä, helposti tunnistettava imago jonka jokainen Matti Meikäläinen tunnistaa sekunneissa. Miten samaa käytäntöä voi toteuttaa pienemmässä yrityksessä, pienillä resursseilla?

Ensimmäisen askeleen pitäisi olla helppo. Miksi yrityksesi on olemassa? Harvoin riittää tieto siitä mitä ja miten tuotetta tai palveluasi tarjoat, kaivaudu hieman syvemmälle ja pohdi miksi haluat tarjota näitä asioita. Ymmärtämällä perimmäisen tarkoituksen yrityksessäsi sen kasvutarina, tausta ja sanoma on helpompaa kirjoittaa auki – samalla vedät suuntaviivat brändillesi ja imagolle jota haluat välittää ulospäin. Miksi te olette erikoisia muista saman alan tarjoajista?

Brändi ei ole yhdenmukaisten nettisivujen, esitteiden ja logon tuottamista. Nämä asiat toki auttavat, mutta valitettavan usein yrityksen imagon pohtiminen jää juuri näihin ulkoisiin tekijöihin. Brändille pitää antaa aikaa kasvaa, sen suuntaa pitää voida muuttaa jos valittu polku ei yksinkertaisesti toimi. Samalla kuitenkin radikaalit suunnanvaihdokset, ulkoasun täydellinen uusiminen parin vuoden välein kertoo asiakkaalle myös siitä ettei yrityksessä oikeasti tiedetä mitä tehdään – tai mitä halutaan kertoa. Haluatko uusia yrityksesi graafisen ilmeen? Hyvin harkittu, pitkälle mietitty ja aidosti yritystä kuvaava pohja luo helpon jatkosuunnittelun. Vakaalta pohjalta on hyvä tehdä pieniä muutoksia, antaa brändille modernimpaa ilmettä ilman että kaikki laitetaan kertaheitolla uusiksi. Samalla asiakkaat eivät tipu kärryiltä mistä yrityksestä olikaan kyse.

Nykyaika asettaa brändille myös muita haasteita. Miten toimimme sosiaalisessa mediassa, mitä kerromme asiakkaille ja millä tyylillä? Asiantuntijuus, huumori, vinkkien antaminen vai puhdas asiatiedottaminen – nämä asiat on helpompi hallita kun oma brändi sekä visio siitä miksi asioita tehdään ovat kunnossa.

Vahva brändi toimii myös sisälle päin. Sen tarkoitus ei ole vain kertoa asiakkaille keitä me olemme, mitä me tarjoamme, mitä ovat vahvuutemme ja mitä me arvostamme. Samat arvot ovat aivan yhtä tärkeitä myös työntekijöille itselleen. Hyvin toimiva yritys jonka yrityskuva on positiivinen kannustaa työntekijöitä, antaa näille motivaatiota sekä ylpeyttä työskennellä yrityksessä. Yrityksen arvot ovat kaikkien tiedossa, niitä arvostetaan ja halutaan toteuttaa. Samalla pystytään asettamaan uusia tavoitteita ja kasvamaan yrityksenä.

Ole aito ja rehellinen – älä tarjoile visioita joita et pysty toteuttamaan tai tarjoamaan. Katso liikelahjojasi, yrityksesi graafista ilmettä, yritysvaatetustanne ja tuotteita joita tarjoatte sekä jaatte. Kertovatko ne teistä jotain oleellista, ovatko ne yritysilmeenne mukaisia, tunnistaako teidät erottumalla muista? Kysy asiakkailtasi mitä he yrityksessäsi arvostavat; suorasukaista rehellistä viestintää, erinomaista asiakaspalvelua, kilpailukykyisiä hintoja vai raudanlujaa asiantuntijuutta? Kun perusta on kunnossa, on siitä helppo rakentaa erottuva, selkeä brändi johon nojata vuosia.

Lue myös:
22,7 milj USD yhteen ainoaan kampanjaan!
Onko brändin huolellinen ja pitkäjännitteinen rakentaminen kannattavaa?
Miksi brändin yhtenäinen visuaalinen ilme on tärkeä?
Brändin yhtenäisen ilmeen tärkeydestä
Kuinka brändi positioidaan?
Liikelahja vahvistaa brändiä
Brändäyksessä värillä on väliä
Toimiston brändäys edullisesti
Mainoskynät vahvistavat yrityksen brändiä

Aiheeseen liittyviä tuotteita:
Liikelahjat
Hupparit painatuksella


Julkaistu kategoriassa Brändäys, Brändituote-info, Tehokas markkinointi, Yritysilme, kirjoittanut Ursula Borg 4.8.2014


Tuoreimmat kirjoitukset
Mitä kannattaa pitää mielessä ennen mainoslahjojen hankkimista
Bränditietoisuuden lisääminen yrityslahjoilla
Mainoslahjat messuilla ja tapahtumissa: lahjojen tehokkaan käytön salaisuudet
Liikelahjojen trendit 2024: mitä odottaa tulevaisuudessa
Mitä ovat PMS-värit? Kaikki mitä haluat tietää PMS-väreistä ja Pantone-värikartasta


Aiheeseen liittyvää


Aiheet
Ajankohtaista (22)
Arpajaiset (3)
Asiakaskohtaamiset (8)
Asiakaslahjat (21)
Brändäys (25)
Brändituote-historiaa (25)
Brändituote-info (50)
Brändituote-palvelut (8)
Elektroniikka-yrityslahjat (9)
Etätyöskentely (7)
Fanituotteet (8)
Giveaway-tuotteet (12)
Henkilöstölahjat (17)
Jakolahjat (3)
Joulu (13)
Kestävä kulutus (9)
Liikelahja- ja brändituote-trendit (12)
Liikelahja-Ideoita (12)
Liikelahjat (41)
Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit (177)
- Tästä löydät laajan kokoelman liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsitteleviä artikkeleita. Saat ajankohtaisia uutisia, vinkkejä, ja ideointia erilaisiin markkinointia sivuaviin tilanteisiin. Käsittelemme myös brändäystä, kestävää kulutusta ja henkilöstölahjoja. Tarjolla on laaja valikoima tietoa ja suosituksia liikelahjoista sekä brändituotteiden hyödyntämisestä markkinoinnissa.Logotuotteet (5)
Mainoslahjat (31)
Messulahjat (13)
Messut (9)
Myyntituotteet (5)
Neuvot ja vinkit (52)
Oheistuotteet (3)
Profiilituotteet (3)
Promootiot (3)
Promootiotuotteet (1)
Promotuotteet (7)
Sitouttaminen (17)
Sosiaalinen media (3)
Talenco uutisia (2)
Tapahtumat (5)
Tehokas mainonta (5)
Tehokas markkinointi (17)
Trendit (1)
Tuotetietoutta (11)
Tuotteet omaan käyttöön (10)
Työhyvinvointi (3)
Uutiset (8)
Vaalit (2)
Varainhankinta joukkueelle tai luokalle (1)
Vastuullisuus (9)
VIP lahjat (3)
Yrityksen joululahjat (17)
Yrityksen kesälahjat (8)
Yritysilme (8)
Yrityslahjat (31)
yritystekstiilit (15)
Yritysten kilpailu (2)



väliviiva