TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Miksi Piilaaksossa rakastetaan promotuotteita?

 

”Piilaaksossa sen jakaminen alkaa heti, kun firma on saanut logon ja nimen. Lanseerausbileissä niitä lykätään joka käteen. Sitä näkyy kaduilla, messuilla, tapahtumissa ja lavoilla. Se antaa yhteishenkeä omille ja sitouttaa asiakkaita. Sitä teetetään aina, kun tekeillä on uusi projekti, hanke tai saavutus.

Piilaakson lemmikin nimi on ”swag” eli promotuote tai liikelahja. Niitä jakaa valtaosa maailman toimialoista, mutta teknologiayritykset pitävät ehdotonta paalupaikkaa. Logolla varustettu esine kun antaa konkretiaa aineettomalle tekemiselle.” Näin kirjoittaa Senja Larsen Kauppalehdessä (KL 5.8.2019) . Miten meillä Suomessa. Toimivatko promotuotteet yhtä hyvin? Ja mikä on trendi?

Skannaapa kotisi kaapit, laatikot ja työpöydät. Kuinka monta logotuotetta – kangaskassia, t-paitaa, lippalakkia, kynää – löydät? Jenkeissä asiaa on tutkittu, ja sen mukaan kotitalouksista löytyy keskimäärin 30 mainostuotetta. Vaikea äkkiseltään olisi väittää, etteikö meillä Suomessa tilanne ole varsin samansuuntainen.

Mainoslahjat ovat edelleen merkittäviä menekinedistäjiä. Yksi syy niiden tehokkuuteen on ihmisten, kuten muidenkin kädellisten, tarve keskinäiseen vaihtoon. Lisäksi lähes kaikissa kulttuureissa toimii ehdoton vastavuoroisuus: jos annat ihmisille jotain, tuntevat he olevansa vastuussa antaa jotain takaisin. Mainoslahjat toimivat myös siksi, että ne näkyvät henkilökohtaisessa tilassa. Näemme päivittäin jopa tuhansia mainoksia kadunvarsilla, lehdissä, netissä ja televisiossa, mutta ne jäävät paljon heikommin mieleen kuin ne tuotemerkit, jotka näemme kodin pöydällä tai keittiössä, tai joita käytämme töissä tai urhreiluharrastuksen parissa.

Mainoslahja on merkittävä markkinointityökalu melkein kaikilla toimialoilla. Huomioitavaa on, että mainoslahjat ovat erityisen suosittuja teknologia-alalla. Ilmiötä on selitetty niin, että teknologiayritysten tuotteet ovat todella monimutkaisia, tai sitten aineettomia. Tällöin konkreettinen esine auttaa jättämään muistijäljen tuotteesta, tai brändäämään sen.

Piilaakson sanotaan suorastaan rakastavan logotuotteita. Ja itse asiasssa varsin ”konservatiivisia” tuotteita: suosituimpia brändituotteita ovat t-paidat, juomapullot, poolo– ja urheilupaidat, kassit, pipot ja lippikset logolla tietenkin. Piilaakson yritykset ja niiden tuotteet tulevat ja menevät nopeasti. Mainos- ja logotuotteet nähdään konkreettisuutensa vahvana markkinointikeinona. Kuvaavaa on, että Applen t-paidoista on tehty jopa kirja, jossa yrityksen historia esitetään mainos-t-paitojen kautta.

Liikelahjojen ongelma on siinä, että ne ovat monesti luonteeltaan kertakäyttötuotteita. Ongelma vain korostuu, kun ihmisten ympäristötietoisuus, samoin kuin muukin kuluttamiseen liittyvä eettinen tietoisuus, kasvaa. Tähän on myös reagoitu mainoslahjamaailmassa: Patagonia, Ventura-päällysvaatteiden valmistaja, ilmoitti huhtikuussa, että se kieltäytyy ompelemasta yrityksen logoja vaatteisiin, lukuun ottamatta yrityksiä, jotka ”huomioivat planeetan”.Suunnilleen suoraan poisheitettävät, halpatyönä teetetyt, litium-ioni-akkuja ja muita myrkyllisiä aineita sisältävät tuotteet eivät taida olla uusi musta, vaikka sijansa elektroniikkaa sisältävillä mainoslahjoilla onkin.

Ylipäätään näyttää siltä, että mainos- ja liikelahjojen trendi vie pois kertakäyttötuotteista kohti kestävämpiä tuotteita, joita ihmiset voivat kunnioittaa ja arvostaa. Lisäksi usein kotimaisuus on yksi merkittävä kriteeri.

Lue myös:
Haptinen palaute – koskettavaa markkinointia
Maailman menestyneimpiä ilmiöitä markkinoidaan oheistuotteilla
Asiakaslahjat, liikelahjat ja psykologia niiden takana
Mainoslahjat lisäävät myyntiäsi kahdella tavalla

Aiheeseen liittyviä tuotteita:
– Liikelahjat
– Yrityslahjat
– Asiakaslahjat
– Mainoslahjat
– Brändituotteet
– Yrityksen mainostekstiilit
– Promotuotteet




Tuoreimmat kirjoitukset
Talencon vuosien mittaan laajentunut tuote- ja palveluvalikoima
Mitä kannattaa pitää mielessä ennen mainoslahjojen hankkimista
Bränditietoisuuden lisääminen yrityslahjoilla
Mainoslahjat messuilla ja tapahtumissa: lahjojen tehokkaan käytön salaisuudet
Liikelahjojen trendit 2024: mitä odottaa tulevaisuudessa


Aiheeseen liittyvää


Aiheet
Ajankohtaista (22)
Arpajaiset (3)
Asiakaskohtaamiset (8)
Asiakaslahjat (21)
Brändäys (25)
Brändituote-historiaa (25)
Brändituote-info (50)
Brändituote-palvelut (9)
Elektroniikka-yrityslahjat (9)
Etätyöskentely (7)
Fanituotteet (8)
Giveaway-tuotteet (12)
Henkilöstölahjat (17)
Jakolahjat (3)
Joulu (13)
Kestävä kulutus (9)
Liikelahja- ja brändituote-trendit (13)
Liikelahja-Ideoita (12)
Liikelahjat (41)
Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit (178)
- Tästä löydät laajan kokoelman liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsitteleviä artikkeleita. Saat ajankohtaisia uutisia, vinkkejä, ja ideointia erilaisiin markkinointia sivuaviin tilanteisiin. Käsittelemme myös brändäystä, kestävää kulutusta ja henkilöstölahjoja. Tarjolla on laaja valikoima tietoa ja suosituksia liikelahjoista sekä brändituotteiden hyödyntämisestä markkinoinnissa.Logotuotteet (5)
Mainoslahjat (31)
Messulahjat (13)
Messut (9)
Myyntituotteet (5)
Neuvot ja vinkit (53)
Oheistuotteet (3)
Profiilituotteet (3)
Promootiot (3)
Promootiotuotteet (1)
Promotuotteet (7)
Sitouttaminen (17)
Sosiaalinen media (3)
Talenco uutisia (2)
Tapahtumat (5)
Tehokas mainonta (5)
Tehokas markkinointi (17)
Trendit (1)
Tuotetietoutta (11)
Tuotteet omaan käyttöön (10)
Työhyvinvointi (3)
Uutiset (9)
Vaalit (2)
Varainhankinta joukkueelle tai luokalle (1)
Vastuullisuus (10)
VIP lahjat (3)
Yrityksen joululahjat (17)
Yrityksen kesälahjat (8)
Yritysilme (9)
Yrityslahjat (31)
yritystekstiilit (15)
Yritysten kilpailu (2)



väliviiva