TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Maailman menestyneimpiä ilmiöitä markkinoidaan oheistuotteilla

 

Fanit, ilmiöiden intohimoiset kannattajat, kuluttavat entistä enemmän, sekä tekevät enemmän ostopäätöksiä kuin koskaan aikaisemmin. Samalla kuluttajakäyttäytyminen hieman muuttuu sillä se mikä kiinnostaa nuoria tai intohimoisesti esimerkiksi jääkiekkoon suhtautuvia, ei yleensä kiinnosta kahden lapsen isää joka puskee läpi sohjosateen ruokakauppaan. Populaarikulttuuri ja sen eri ilmiöt tuottavatkin yhtiöille rahaa elokuvien ja musiikin ohessa – oheistuotteet ovat itse päätuotteen ohella suuria voittoja synnyttävä ala.

Viime vuosina nuorille suunnatut elokuvat ovat olleet erinomainen esimerkki oheistuotteiden merkityksestä. Nälkäpeli, Outolintu, Harry Potter-sarja; nämä ovat oheistuotteiden lippulaivoja. Elokuva itsessään on tuote jota vaalitaan huolella; näyttelijöiden valinnat aiheuttavat puhetta, kuultu musiikki soi radioissa ja näyttelijät kiertävät ympäri maailmaa promoamassa tuotettaan. Mutta se ei riitä tuottajalle, eikä se riitä kuluttajalle.

Esimerkiksi voidaan ottaa yhtä hyvin Star Wars kuin Harry Potterkin. Molemmista on painettu satoja erilaisia t-paitoja, julisteita, levyjä, koriste-esineitä, keräily-figuriineja, tarroja, avaimenperiä. Harry Potter on oheistuotteistamisessaan mennyt niin pitkälle että sille on avattu huvipuiston kaltainen teemastudio Lontooseen.

Nälkäpelin ilmestyessä, kirjojen ollessa jo suurmenestys, täyttyivät nuorien fanien takinliepeet pienistä kultaisista linturintaneuloista. Samalla kioskeissa myytiin väliaikaisia logo-tatuointeja. Useat fanit kantoivat silikonista ranneketta jossa oli erilaisia iskulauseita elokuvasta. Tuotekirjosta löytyi niin t-paitoja, Nälkäpeli-logolla painettuja kaulanauhoja, sukkia, tennareita, varvastossuja, vesipulloja, termoksia, laukkuja ja pyyhkeitä.

Täysin samalla periaatteella toimivat liike- ja mainoslahjat. Paitsi että ne antavat lisäarvoa puhtaassa markkinointimielessä, ne tuovat yritystäsi esille vaivattomasti. Talencon mainoslahjoja voidaan oikein valittuna käyttää oheistuotteina erilaisten ilmiöiden, tarinoiden ja oman yrityksen sanomaa rikastuttamaan. Osuva tuote on paitsi tarpeellinen, se voi tarjota piristävää vaihtelua oheistuotteena normaaliin markkinointiin, tuoda täysin erilaisia mielleyhtymiä ja parhaimmillaan tarjoaa kantajalleen yhdistelmän toimivuutta ja innostusta.

Vaikka oheistuotteiden määrä tuntuu hurjalta, on muistettava kuinka iso ilmiö on kyseessä. Tyylillä toteutetut tuotteet menevät kaupaksi sillä fanit, kuluttajat, haluavat kertoa muillekin mikä heitä liikuttaa, kenen puolella he seisovat. Samaa logiikkaa voi käyttää yhtä hyvin urheiluseurojen oheistuotteissa – fanituotteet eivät koske vain teinejä, eivätkä vain elokuvien ystäviä. Jos kaivaa hieman muistiaan, huomaa että on varmasti nähnyt esimerkiksi Suomen jääkiekkomaajoukkueen leijona-logon jos jonkinlaisessa tuotteessa eri ihmisten päällä, kasseissa, pipoissa ja varvastossuissa.

Oikein valittu tuote, kaunis toteutus ja oikea kuluttajakunta luovat erinomaisen yhtälön josta ammentaa lisämyyntiä ilmiöille, harrastuksille ja fanituksen aiheille.

Lue myös:
Rammstein-kohu vaikuttaa jopa oheistuotemyyntiin – mistä on kyse?
Mitä yritys voi oppia brändinrakentamisesta Madonnalta?
Fanituotteet ovat iso bisnes urheiluseuroille ja bändeille
Kuinka brändi positioidaan?
Kuinka luoda yrityskuva joka muistetaan?
Brändin yhtenäisen ilmeen tärkeydestä

Aiheeseen liittyviä tuotteita:
T-paidat painatuksella
Tarrat omalla logolla
Avaimenperät yrityksen logolla
Kaulanauhat omalla logolla
Laukut yrityksen logolla
Mainospyyhkeet omalla logolla
Pipot yrityksen logolla
Oheistuotteet
Liikelahjat
Mainoslahjat
Mainostekstiilit




Tuoreimmat kirjoitukset
Talencon vuosien mittaan laajentunut tuote- ja palveluvalikoima
Mitä kannattaa pitää mielessä ennen mainoslahjojen hankkimista
Bränditietoisuuden lisääminen yrityslahjoilla
Mainoslahjat messuilla ja tapahtumissa: lahjojen tehokkaan käytön salaisuudet
Liikelahjojen trendit 2024: mitä odottaa tulevaisuudessa


Aiheeseen liittyvää


Aiheet
Ajankohtaista (22)
Arpajaiset (3)
Asiakaskohtaamiset (8)
Asiakaslahjat (21)
Brändäys (25)
Brändituote-historiaa (25)
Brändituote-info (50)
Brändituote-palvelut (9)
Elektroniikka-yrityslahjat (9)
Etätyöskentely (7)
Fanituotteet (8)
Giveaway-tuotteet (12)
Henkilöstölahjat (17)
Jakolahjat (3)
Joulu (13)
Kestävä kulutus (9)
Liikelahja- ja brändituote-trendit (13)
Liikelahja-Ideoita (12)
Liikelahjat (41)
Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit (178)
- Tästä löydät laajan kokoelman liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsitteleviä artikkeleita. Saat ajankohtaisia uutisia, vinkkejä, ja ideointia erilaisiin markkinointia sivuaviin tilanteisiin. Käsittelemme myös brändäystä, kestävää kulutusta ja henkilöstölahjoja. Tarjolla on laaja valikoima tietoa ja suosituksia liikelahjoista sekä brändituotteiden hyödyntämisestä markkinoinnissa.Logotuotteet (5)
Mainoslahjat (31)
Messulahjat (13)
Messut (9)
Myyntituotteet (5)
Neuvot ja vinkit (53)
Oheistuotteet (3)
Profiilituotteet (3)
Promootiot (3)
Promootiotuotteet (1)
Promotuotteet (7)
Sitouttaminen (17)
Sosiaalinen media (3)
Talenco uutisia (2)
Tapahtumat (5)
Tehokas mainonta (5)
Tehokas markkinointi (17)
Trendit (1)
Tuotetietoutta (11)
Tuotteet omaan käyttöön (10)
Työhyvinvointi (3)
Uutiset (9)
Vaalit (2)
Varainhankinta joukkueelle tai luokalle (1)
Vastuullisuus (10)
VIP lahjat (3)
Yrityksen joululahjat (17)
Yrityksen kesälahjat (8)
Yritysilme (9)
Yrityslahjat (31)
yritystekstiilit (15)
Yritysten kilpailu (2)



väliviiva