TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Näin ideoit yrityksen liikelahjat syksyksi

 

Yrityksen visuaalisen ilmeen mukaisesti kustomoidut liikelahjat ja muut brändituotteet ovat markkinoinnin ja viestinnän hyödyntämiä työkaluja. Liikelahjojen avulla halutaan saavuttaa konkreettisia tavoitteita. Tavoitteista ja kohderyhmistä riippuen voidaan liikelahjat jakaa kolmeen eri kategoriaan: asiakaslahjat, henkilöstölahjat ja mainoslahjat. Koska tavoitteet eroavat toisistaan on niitä syytä käsitellä erikseen.

Liikelahjoja ideoitaessa on siis kiinnitettävä huomiota kohderyhmiin ja niille kulloinkin asetettuihin tavoitteisiin.

Asiakaslahjat

Asiakaslahjat ovat tarkoitettu annettavaksi yrityksen asiakkaille tai yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmille. Ne ovat osa yrityksen markkinointistrategiaa ja pyrkivät edistämään asiakassuhteita sekä lisäämään tyytyväisyyttä ja brändiuskollisuutta.

Kuinka brändiuskollisuus syntyy? Brändiuskollisuus syntyy brändin ja sen sidosryhmien vuorovaikutuksesta. Aito vuorovaikutus edellyttää että brändin arvot kohtaavat sidosryhmien arvojen kanssa, ja että brändi on läsnä sidosryhmien arjessa muistuttamassa näistä yhteisistä arvoista.

Kun brändi, logolla varustetun asiakaslahjan muodossa, on fyysisesti läsnä sidosryhmien arjessa, syntyy brändin ja sen sidosryhmien välille vuorovaikutus. Aito vuorovaikutus kasvattaa brändiuskollisuutta. Edellytyksenä kaikelle onnistuneelle vuorovaikutukselle on että sidosryhmien ja brändin arvot kohtaavat.

Onnistunut asiakaslahja tuo brändin fyysisesti osaksi sidosryhmien arkea. Olemalla fyysisesti läsnä liikelahjat muistuttavat yhteisistä arvoista ja vahvistavat brändiuskollisuutta tehokkaasti.

Henkilöstölahjat

Henkilöstölahjat puolestaan ovat suunnattu yrityksen omalle henkilöstölle. Henkilöstölle jaettavia brändituotteiden tarkoituksena on vahvistaa työyhteisön henkeä, lisätä työntekijöiden sitoutuneisuutta ja parantaa työtyytyväisyyttä. Henkilöstölahjojen avulla voidaan ilmaista arvostusta ja huolenpitoa henkilöstöä kohtaan.

Henkilöstölahjat voivat myös olla tunnustus erinomaisesta työstä, saavutuksista tai vaikkapa vuosipäivistä. Niiden avulla työntekijää kiitetään ja kannustetaan jatkossakin sitoutumaan yritykseen ja sen arvoihin.

On tärkeää muistaa, että vaikka asiakas- ja henkilöstölahjat voivat joskus olla samantyyppisiä tuotteita, niiden tarkoitus ja konteksti eroavat toisistaan. Molemmissa tapauksissa on tärkeää valita lahjat huolella, jotta ne vastaavat kohderyhmän tarpeita ja odotuksia.

Mainoslahjat

Mainoslahjat eroavat asiakaslahjoista ja henkilöstölahjoista siinä, että niiden pääasiallinen tarkoitus on toimia markkinointivälineenä ja edistää yrityksen näkyvyyttä sekä brändin tunnettuutta. Mainoslahjat ovat olennainen osa yrityksen markkinointistrategiaa ja brändin rakentamista.

Mainoslahjojen avulla yritys pyrkii tavoittamaan laajemman yleisön ja luomaan positiivista mielikuvaa itsestään potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. Nämä lahjat jaetaan usein tapahtumissa, messuilla tai markkinointikampanjoiden yhteydessä, joissa yritys haluaa herättää kiinnostusta ja muistutella olemassaolostaan.

Mainoslahjat voivat olla käytännöllisiä tai hauskoja esineitä, joissa on yrityksen logo, brändivärit tai muut brändielementit. Ne voivat sisältää esimerkiksi kyniä, heijastimia, avaimenperiä, mukeja, kasseja tai muita arkipäiväisessä käytössä olevia esineitä. Tavoitteena on, että nämä lahjat käyttävät tai näkevät muut ihmiset, jolloin yritys saa lisää näkyvyyttä ja brändin muistamisen mahdollisuuden.

Ehdotuksia ja ideoita

Liikelahjan tärkeimmät ominaisuudet ovat 1) tukee brändimielikuvaa, 2) vastaa asiakkaan arvoja ja 3) on asiakkaalle käyttökelpoinen eli jää käyttöön.

On tärkeää muistaa että mitä useampi yrityksen viesti on yhdenmukainen, sitä vahvempi on
brändimielikuva ja sitä vahvemmin se myös jää kohderyhmän mieleen. Siksi on syytä pitää mielessä niin aiemmin annetut lahjat, muut samanaikaisesti lahjavalikoimaan kuuluvat lahjat kuin tulevat lahjat. Huolella mietitty brändituote-strategia säästää sekä aikaa että vaivaa ja vahvistaa brändiä kustannustehokkaasti.

Ajankohtaisia ideoita asiakaslahjaksi

Sateenvarjo täyttää hyvin tehokkaalle liikelahjalle asetettavat vaatimukset. Se on asiakkaalle hyödyllinen ja käytännölllinen. Sateenvarjo on helppo kustomoida yritysilmeen mukaiseksi. Laadukas sateenvarjo viestii laadukkaasta brändistä. Lisäksi logolla tai muulla painatuksella varustetut sateenvarjot tarjoavat näkyvyyttä ja toimivat mainoksena. Asiakkaalla voi hyvin olla useampi sateenvarjo eri käyttötarkoituksiin.

Pyyhkeet painatuksella ovat myös erinomainen vaihtoehto asiakaslahjoiksi. Jokainen tarvitsee useita pyyhkeitä, mutta pyyhkeitä voi myös olla eri kokoja jolloin sarjojen kerääminen voi luoda pitkäjännitteisyyttä. Pyyhkeet ovat käytännöllisiä ja synnyttävät miellyttäviä mielikuvia ja assosiaatioita..

Ajankohtaisia ideoita henkilöstölahjoiksi

Juomapullot ja mukit omalla painatuksella tai logolla. Juomapulloissa ja mukeissa yrityksen logo näkyy päivittäin, mikä on omiaan vahvistamaan yritysilmettä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Juomapullojen ja mukien valinta on ekologinen vaihtoehto, sillä ne kannustavat vähentämään kertakäyttöisten muovipullojen ja -mukien käyttöä. Nesteytyksestä muistuttaminen lisää työhyvinvointia.

Juomapullot ja mukit on mahdollista kustomoida tyylikkäästi vastaamaan yrityksen yritysilmettä. Hyödyntämällä vastuullisisa materiaaleja ja huolellista suunnittelua on mahdollista saavuttaa markkinoinnille asetettuja tavoitteita varsin edullisesti.

Ajankohtaisia mainoslahja-ideoita

Monen yrityksen mainoslahja-valikoimaan kuuluu heijastimia painatuksella, kyniä logolla sekä mainos- ja kestokasseja. Heijastimet ovat turvallinen ja hyödyllinen lahja, erityisesti syksyllä, kun päivät lyhenevät ja pimeät illat lisääntyvät. Yrityksen logo heijastimissa edistää sekä brändin tunnettuutta ja yleistä turvallisuutta. Kynät logolla ovat aina tarpeellisia toimistotarvikkeita ja samalla tehokkaista mainosvälineitä, kun niitä päivittäin käytetään. Mainos- ja kestokassit ovat käytännöllisiä ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, jotka tarjoavat näkyvää mainostilaa edullisesti.

Lue myös:
Kesän liikelahjat ja asiakaslahjat
Näin saat parhaan hyödyn kesälahjoistasi
Asiakaslahjojen ideointi: anna vuodenaikojen tunnelmien inspiroida
Joulun liikelahjat – vinkit ja ideat yrityksille
Miksi henkilökunnan sitouttaminen on tärkeää?
Miksi brändin yhtenäinen visuaalinen ilme on tärkeä?
Onko brändin huolellinen ja pitkäjännitteinen rakentaminen kannattavaa?
Brändin yhtenäisen ilmeen tärkeydestä
Kuinka brändi positioidaan?
Liikelahja vahvistaa brändiä
Brändäyksessä värillä on väliä
Mainoskynät vahvistavat yrityksen brändiä
Kuinka luoda yrityskuva joka muistetaan?
Liikelahja vahvistaa brändiä
Näin valitset hyvän mainoskynän


Aiheeseen liittyviä tuotteita
– Liikelahjat logolla
– Asiakaslahjat logolla
– Mainoslahjat logolla
– Yrityslahjat logolla
– Mainoskassit
– Heijastimet painatuksella
– Kynät omalla logolla
– Pyyhkeet
– Juomapullot
– Termospullot
– Termosmukit








Tuoreimmat kirjoitukset
Talencon vuosien mittaan laajentunut tuote- ja palveluvalikoima
Mitä kannattaa pitää mielessä ennen mainoslahjojen hankkimista
Bränditietoisuuden lisääminen yrityslahjoilla
Mainoslahjat messuilla ja tapahtumissa: lahjojen tehokkaan käytön salaisuudet
Liikelahjojen trendit 2024: mitä odottaa tulevaisuudessa


Aiheeseen liittyvää


Aiheet
Ajankohtaista (22)
Arpajaiset (3)
Asiakaskohtaamiset (8)
Asiakaslahjat (21)
Brändäys (25)
Brändituote-historiaa (25)
Brändituote-info (50)
Brändituote-palvelut (9)
Elektroniikka-yrityslahjat (9)
Etätyöskentely (7)
Fanituotteet (8)
Giveaway-tuotteet (12)
Henkilöstölahjat (17)
Jakolahjat (3)
Joulu (13)
Kestävä kulutus (9)
Liikelahja- ja brändituote-trendit (13)
Liikelahja-Ideoita (12)
Liikelahjat (41)
Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit (178)
- Tästä löydät laajan kokoelman liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsitteleviä artikkeleita. Saat ajankohtaisia uutisia, vinkkejä, ja ideointia erilaisiin markkinointia sivuaviin tilanteisiin. Käsittelemme myös brändäystä, kestävää kulutusta ja henkilöstölahjoja. Tarjolla on laaja valikoima tietoa ja suosituksia liikelahjoista sekä brändituotteiden hyödyntämisestä markkinoinnissa.Logotuotteet (5)
Mainoslahjat (31)
Messulahjat (13)
Messut (9)
Myyntituotteet (5)
Neuvot ja vinkit (53)
Oheistuotteet (3)
Profiilituotteet (3)
Promootiot (3)
Promootiotuotteet (1)
Promotuotteet (7)
Sitouttaminen (17)
Sosiaalinen media (3)
Talenco uutisia (2)
Tapahtumat (5)
Tehokas mainonta (5)
Tehokas markkinointi (17)
Trendit (1)
Tuotetietoutta (11)
Tuotteet omaan käyttöön (10)
Työhyvinvointi (3)
Uutiset (9)
Vaalit (2)
Varainhankinta joukkueelle tai luokalle (1)
Vastuullisuus (10)
VIP lahjat (3)
Yrityksen joululahjat (17)
Yrityksen kesälahjat (8)
Yritysilme (9)
Yrityslahjat (31)
yritystekstiilit (15)
Yritysten kilpailu (2)



väliviiva