TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Liikelahjojen kohdentaminen eli targetointi

 

Kun sähköinen markkinointi yleistyi, uutta siinä oli paitsi formaatti, myös kohdentamismahdollisuuksien, targetoinnin, huima paraneminen. Erityisesti tämä näkyi ja näkyy Facebook-markkinoinnissa. Siinähän käytännössä mainonnan kohteet määrittelevät itse profiiliaan täyttäessään, millaista mainontaa heille kannattaa kohdistaa, ja mistä tuotteista. Lisäksi sähköinen CRM on parantanut kohdistamismahdollisuuksia. Markkinointi on siis nykyään mahdollista kohdistaa niin, että hukkakontaktien määrä vähenee. Massamainontaa ja -markkinointia tulee entistä vähemmän, kun kohteet pystyy tunnistamaan paremmin. Beduiineille ei kannata yrittää markkinoida hiekkaa.

Liikelahjoja voi tarkastella samanlaisena kohdennettavana markkinointina kuin sähköistä markkinointia. Siinä kohdentaminen on ehkä helpompaa, koska kohteet ovat ”lämpimiä”, eli niillä on useimmiten jo etukäteen jonkinlainen kosketuspinta yritykseen. Mutta vaikka monesti tulee ajateltua, että liikelahjat annetaan asiakasyritykselle, loppujen lopulta lahjojen saajia ovat kuitenkin ihmiset. Tällöin demografiatietojen hallitseminen on tärkeätä. Yleisesti kuluttajamarkkinoinnissa demografiatietoja (ja joita esim. Facebookissa on helposti löydettävissä) ovat vaikkapa parisuhdetilanne, koulutus, kodin tyyppi, etninen tausta, sukupolvi… Ja kuten yllä mainitsin, liikelahjojen saajat ovat ihmisiä, joten niissä pätevät samat lainalaisuudet demografiatietojen suhteen.

Viimeksi mainittu demografiatieto, sukupolvi, oli kimmokkeena tämän tekstin sntyyn, joten siitä muutama sana lisää. Pitää muistaa, että yritysten johtavissa ja vaikuttavissa rooleissa on koko ajan isompi osa ns. milleniaaleja. Milleniaaleiksi sanotaan niitä, jotka ovat syntyneet vuosina 1981–1996. (Paradoksaalisesti ”aidot” milleniaalit tunnistaa siitä, etteivät he halua tulla idintifioiduksi milleniaaleina…) Tutkimusten mukaan he ovat suvaitsevaisia ja kokeilunhaluisia maailmankansalaisia, netin ja sosiaalisen median aikakaudella kasvaneita diginatiiveja. Millenniaalit haluavat nähdä itsensä ainutlaatuisina, luovina ja arvovetoisina. He arvostavat kokemuksia.

Liikelahjojen löytäminen milleniaaleille vaatii antajalta älykkyyttä ja luovuutta. Konjakkipullon ojentaminen heille on teholtaan roskapostitukseen verrattavaa toimintaa. Näkemällä hieman vaivaa, liikelahjoihin tehtyjen investointien ”tuottoprosentti” (tai ROI) kasvaa. Ylipäätään miettimällä liikelahjojen saajien demografiatietoja voi valita pienempiä kohderyhmiä erilaisille liikelahjoille, ja enemmän räätälöityjä ratkaisuja.

Talenco tarjoaa parhaansa mukaan apua ja ideoita liikelahjojen parempaan kohdentamiseen ja niistä saadun hyödyn maksimointiin. Ole ihmeessä yhteydessä meihin, niin etsitään yhdessä parhaat ideat ja ratkaisut!

Lue myös:
Brändin yhtenäisen ilmeen tärkeydestä
Onko brändin huolellinen ja pitkäjännitteinen rakentaminen kannattavaa?
Miksi brändin yhtenäinen visuaalinen ilme on tärkeä?
Kuinka brändi positioidaan?
Liikelahja vahvistaa brändiä
Brändäyksessä värillä on väliä
Kuinka luoda yrityskuva joka muistetaan?

Aiheeseen liittyviä tuotteita:
– Brändituotteet
– Liikelahjat
– Mainostekstiilit
– Yritysvaatteet




Tuoreimmat kirjoitukset
Talencon vuosien mittaan laajentunut tuote- ja palveluvalikoima
Mitä kannattaa pitää mielessä ennen mainoslahjojen hankkimista
Bränditietoisuuden lisääminen yrityslahjoilla
Mainoslahjat messuilla ja tapahtumissa: lahjojen tehokkaan käytön salaisuudet
Liikelahjojen trendit 2024: mitä odottaa tulevaisuudessa

Aiheet
Ajankohtaista (22)
Arpajaiset (3)
Asiakaskohtaamiset (8)
Asiakaslahjat (21)
Brändäys (25)
Brändituote-historiaa (25)
Brändituote-info (50)
Brändituote-palvelut (9)
Elektroniikka-yrityslahjat (9)
Etätyöskentely (7)
Fanituotteet (8)
Giveaway-tuotteet (12)
Henkilöstölahjat (17)
Jakolahjat (3)
Joulu (13)
Kestävä kulutus (9)
Liikelahja- ja brändituote-trendit (13)
Liikelahja-Ideoita (12)
Liikelahjat (41)
Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit (178)
- Tästä löydät laajan kokoelman liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsitteleviä artikkeleita. Saat ajankohtaisia uutisia, vinkkejä, ja ideointia erilaisiin markkinointia sivuaviin tilanteisiin. Käsittelemme myös brändäystä, kestävää kulutusta ja henkilöstölahjoja. Tarjolla on laaja valikoima tietoa ja suosituksia liikelahjoista sekä brändituotteiden hyödyntämisestä markkinoinnissa.Logotuotteet (5)
Mainoslahjat (31)
Messulahjat (13)
Messut (9)
Myyntituotteet (5)
Neuvot ja vinkit (53)
Oheistuotteet (3)
Profiilituotteet (3)
Promootiot (3)
Promootiotuotteet (1)
Promotuotteet (7)
Sitouttaminen (17)
Sosiaalinen media (3)
Talenco uutisia (2)
Tapahtumat (5)
Tehokas mainonta (5)
Tehokas markkinointi (17)
Trendit (1)
Tuotetietoutta (11)
Tuotteet omaan käyttöön (10)
Työhyvinvointi (3)
Uutiset (9)
Vaalit (2)
Varainhankinta joukkueelle tai luokalle (1)
Vastuullisuus (10)
VIP lahjat (3)
Yrityksen joululahjat (17)
Yrityksen kesälahjat (8)
Yritysilme (9)
Yrityslahjat (31)
yritystekstiilit (15)
Yritysten kilpailu (2)



väliviiva