TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Kuinka onnistut messuilla?

 

Kevät on messujen aikaa. Kalenterit tuntuvat täyttyvän erilaisista tapahtumista, ja syksyn kontakteja haetaan hyvissä ajoin ennen kesää. Messuilla onnistuminen on kiinni lähinnä itsestä, kuinka erottua massasta?

Jos perusasiat ovat kunnossa ollaan jo pitkällä. Messukassit ja mainoskynät yrityksesi logolla on painettu. Ständisi, eli messuosastosi, edustaa Sinua ja firmaasi. Usein esillepanijat unohtavat mitä ollaan tekemässä, mitä halutaan saavuttaa ja edustaa messuilla. Luotetaan liikaa visuaalisiin ärsykkeisiin, jolloin lopputuloksena voi olla sekava ja kaikenkirjava osasto josta kuluttaja ei edes tiedä minkä alan edustaja on kyseessä. Selkeät grafiikat, infot ja valaistus -pystyykö osastosi kertomaan sekunneissa mistä osastossasi on kyse?

Tavoitteiden asettaminen on tärkeää. Miksi olet osallistumassa messuille? Mitä haluat saavuttaa? Keräätkö asiakasrekisteriin yhteystietoja, haluatko jakaa esitteitä, hankkia asiakaskäyntejä tai kenties jakaa tietoa uudesta tuotteesta? Pistä ylös lukuja, kontaktimääriä tai suunnitelma miten kertoa tuotteesta mahdollisimman selkeästi, mahdollisimman monelle.

Messujärjestäjät lähettävät esillepanijoille oppaan ja yhteystietoja. Hyödynnä niitä, anna ne vastuuhenkilölle ja varmistakaa että kaikki vaaditut askeleet on otettu. Opas ei ole turha, se sisältää kullanarvoista tietoa kuinka onnistua juuri näillä messuilla.

Ständillä työskentelevät edustavat yritystä. Heidän tulee tietää tuotteesta ja firmasta kaikki oleellinen. Markkinoitko koulun koulutusohjelmia Next Step-messuilla? Varmista että ständillä on hyväntuulisia, ulospäin suuntautuneita nuoria jotka opiskelevat kyseisillä linjoilla, sekä joku joka tietää hakuprosessista. Markkinoitko täysin uutta tuotetta? Edustajien pitää tietää tuotteesta kaikki, pelkkä kaunis edustaja ei riitä. Faktat tulee löytyä myös selkeistä esitteistä.

Pidä huoli myös edustajista. Edustajat ovat merkittävä osa ständiä. Erottaako heidät messukävijöistä? Yrityksen omalla logolla painetut yritysvaatteet nopeuttavat edustajien tunnistamista. Varmista että edustajia on tarpeeksi, väsynyttä ja kyllästynyttä edustajaa ei kannata pitää ständillä. Onko kaikilla mahdollisuus taukoihin ja ruokailuun? Passiivinen edustaja on yleensä vain haitaksi, varsinkin jos vieressä on täysi meno päällä. Kävijöiden houkutteleminen vaatii aktiivista otetta, sekä jonkin kiinnostavan koukun.

Useimmat esillepanijat jakavat pieniä yrityksen logolla painettuja messulahjoja ständeillään. Messulahjojen tarkoitus on saada asiakas pysähtymään riittävän kauaksi aikaa että edustaja voi avata kekustelun. Jälkikäteen messulahja auttaa jättämään muistijäljen ja saamaan huomiota brändille. Mainoskarkit, kynät logolla, heijastimet – nämä ovat perinteisimpiä ja käytetyimpiä messulahjoja, eivätkä ehkä houkuttelevimpia. Yrityksen logolla kustomoitu vesipullo, visuaalisen ilmeen mukaisesti painettu kangaskassi, pieni ja näppärä työkalu tai vaikka muistilaput saattavat toimia hyvin. Pikkukrääsä on kivaa ja helppoa, mutta kannattaa miettiä minkä takia itse pysähtyisit juttelemaan. Mukana kulkeva messukassi yrityksesi logolla painettuna mainostaa sekä yritystäsi mutta myös ständiäsi. Lisäksi se hepottaa kerättyjen aineistojen kuljettamista.

Muista myös että moni messukävijä vie messulahjat kotiin lapsilleen. Stressilelu yrityksen logolla saattaa kuulostaa vanhalta ajatukselta, mutta kotona odottavan 5-vuotiaan mielestä se on säkähdyttävä uutuus. Ja siksi vanhempien mielestä hyvä syy pysähtyä messuosastolle.

Älä unohda jälkipuintia. Moni esillepanija kerää yhteystietoja ja kilpailulappuja, mutta kontaktien jälkikäsittely unohdetaan. Aseta jälleen tavoite. Mitä kontakteille tehdään, millä aikataululla, miten heitä lähestytään? Sähköposti, esite, tai suora puhelinsoitto toimivat eri tilanteissa, mieti jo etukäteen mitä halusitkaan messukäynnillä saavuttaa.

Lue lisää:
Näillä saat huomiota messuilla
Kuinka selviät messuista hengissä ja hyvinvoivana
Hyvä ja toimiva messulahja on messuosastosi välttämätön viimeistelijä
Tuotteet omalla logolla
Mainoslahjat lisäävät myyntiäsi kahdella tavalla
Kannattako pienen yrityksen osallistua messuille näytteilleasettajana?

Aiheeseen liittyviä tuotteita:
– Mainoslahjat yrityksen logolla
– Messulahjat
– Liikelahjat
– Mainoskassi painatuksella
– Stressilelut logolla
– Kaulanauhat
– Huulirasvat logolla
– Latauskaapelit logolla
– Yritystekstiilit
– Mainoskarkit
– Mainoskynät logolla
– Heijastimet painatuksella
– Kangaskassit yrityksen painatuksella
– Mainoskassit yrityksen painatuksella
– Vesipullo logolla
– Työkalut logolla
– Muistilaput logolla
– Huulirasva painatuksella
– Käsidesit ja muu suojaus
– Juomapullo logolla
– Suolaiset pikkupurtavat omalla logolla
– Patukat omalla logollla
– Yritysvaatteet logolla
– Tuubihuivit logolla
– Reput omalla logolla
– Muistikirjat omalla logolla
– Kynät logolla
– Powerbank varavirtalähteet




Tuoreimmat kirjoitukset
Talencon vuosien mittaan laajentunut tuote- ja palveluvalikoima
Mitä kannattaa pitää mielessä ennen mainoslahjojen hankkimista
Bränditietoisuuden lisääminen yrityslahjoilla
Mainoslahjat messuilla ja tapahtumissa: lahjojen tehokkaan käytön salaisuudet
Liikelahjojen trendit 2024: mitä odottaa tulevaisuudessa


Aiheeseen liittyvää


Aiheet
Ajankohtaista (22)
Arpajaiset (3)
Asiakaskohtaamiset (8)
Asiakaslahjat (21)
Brändäys (25)
Brändituote-historiaa (25)
Brändituote-info (50)
Brändituote-palvelut (9)
Elektroniikka-yrityslahjat (9)
Etätyöskentely (7)
Fanituotteet (8)
Giveaway-tuotteet (12)
Henkilöstölahjat (17)
Jakolahjat (3)
Joulu (13)
Kestävä kulutus (9)
Liikelahja- ja brändituote-trendit (13)
Liikelahja-Ideoita (12)
Liikelahjat (41)
Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit (178)
- Tästä löydät laajan kokoelman liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsitteleviä artikkeleita. Saat ajankohtaisia uutisia, vinkkejä, ja ideointia erilaisiin markkinointia sivuaviin tilanteisiin. Käsittelemme myös brändäystä, kestävää kulutusta ja henkilöstölahjoja. Tarjolla on laaja valikoima tietoa ja suosituksia liikelahjoista sekä brändituotteiden hyödyntämisestä markkinoinnissa.Logotuotteet (5)
Mainoslahjat (31)
Messulahjat (13)
Messut (9)
Myyntituotteet (5)
Neuvot ja vinkit (53)
Oheistuotteet (3)
Profiilituotteet (3)
Promootiot (3)
Promootiotuotteet (1)
Promotuotteet (7)
Sitouttaminen (17)
Sosiaalinen media (3)
Talenco uutisia (2)
Tapahtumat (5)
Tehokas mainonta (5)
Tehokas markkinointi (17)
Trendit (1)
Tuotetietoutta (11)
Tuotteet omaan käyttöön (10)
Työhyvinvointi (3)
Uutiset (9)
Vaalit (2)
Varainhankinta joukkueelle tai luokalle (1)
Vastuullisuus (10)
VIP lahjat (3)
Yrityksen joululahjat (17)
Yrityksen kesälahjat (8)
Yritysilme (9)
Yrityslahjat (31)
yritystekstiilit (15)
Yritysten kilpailu (2)



väliviiva