TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Steve Jobs – myös henkilöbrändäyksen esikuva

 

Steve Jobs oli perfektionisti. Hänellä oli intohimo suunnitteluun. Hänen ilmiselvän Apple- ja Pixar-perintönsä lisäksi hän jätti perinnöksi esimerkin siitä, kuinka henkilöbrändi suunnitellaan. Jobsin henkilöbrändi oli yksi poikkeuksellisen vahvoista ja tunnetuimmista brändeistä. Mutta kuinka hänen henkilöbrändinsä rakentui?

Hän ensinnäkin ymmärsi, mistä henkilökohtaisessa brändissä on kyse: se on itse asiassa jokaisen ainutlaatuinen olemus ja vaikutus maailmaan. Jobs muistutti meitä, että pitää tavoitella ainutlaatuisuutta!

”Aikasi on rajallinen, joten älä tuhlaa sitä jonkun muun elämään. Älä jää ansaan dogmaattisuuteen äläkä elä vain muiden ihmisten ajattelun tulosten kanssa. Älä anna muiden mielipiteiden melun tukahduttaa omaa sisäistä ääntäsi. Ja mikä tärkeintä, uskalla seurata sydäntäsi ja intuitiotasi. Ne jotenkin jo tietävät, miksi todella haluat tulla. Kaikki muu on toissijaista.” (Katkelma Steve Jobsin Stanfordin puheesta vuonna 2005 https://www.youtube.com/watch?v=UF8uR6Z6KLc, 41 miljoonaa katselukertaa)

Steve Jobsin henkilökohtainen brändi oli synonyymi innovaatiolle, luovuudelle ja yksinkertaisuudelle. Hänet tunnettiin visionäärisestä johtajuudestaan, kyvystään innostaa ja motivoida muita sekä hellittämättömästä täydellisyyden tavoittelusta. Jobs oli myös kuuluisa ikonisesta pukeutumistyylistään, johon kuului Issey Miyaken suunnittelema musta poolopaita, farkut ja lenkkarit. Toisaalta hän saattoi mennä business-tapaamisiin paljain jaloin, buddhalaiseksi pukeutuneena.

Yksi Jobsin henkilökohtaisen brändin avainelementeistä oli hänen sitoutumisensa yksinkertaisuuteen. Hän uskoi, että hienossa suunnittelussa oli kyse siitä, että monimutkaisista asioista tehdään yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä. Tämä filosofia näkyi hänen Applella luomissaan tuotteissa, jotka tunnettiin eleganteista ja minimalistisista malleistaan.

Tärkeä näkökohta Jobsin henkilökohtaisessa brändissä oli hänen kykynsä ajatella boxin ulkopuolelta ja ottaa riskejä. Hän ei koskaan pelännyt haastaa vallitsevaa tilannetta ja etsi aina uusia ja innovatiivisia tapoja ratkaista ongelmia. ”Meillä ei ole mahdollisuutta tehdä rajoittamattomasti asioita, ja kaiken mitä teemme, pitäisi olla todella erinomaista. Koska tämä on meidän elämämme. Elämä on lyhyt, ja sitten kuolet, tiedäthän? Parempi siis olla helvetin hyvä. Parempi olla sen arvoista.”

Jobs ei suuremmin välittänyt rahan ansaitsemisesta. Hän välitti jostain suuremmasta. ”Haluatko viettää loppuelämäsi myymällä sokeroitua vettä vai haluatko mahdollisuuden muuttaa maailmaa?” (Steve Jobsin kuuluisa kysymys John Sculleylle, entiselle Pepsin toimitusjohtajalle, joka siirtyi kymmeneksi vuodeksi (1983–1993) Applen toimitusjohtajaksi.)

”Olin arvoltaan yli 1 000 000 dollaria 23-vuotiaana ja yli 10 000 000 dollaria 24-vuotiaana ja yli 100 000 000 dollaria 25-vuotiaana, eikä se ollut niin tärkeää, koska en koskaan tehnyt sitä rahan vuoksi. Minulle ei ole väliä sillä, että olen hautausmaan rikkain mies… Menen illalla nukkumaan sanomalla, että olemme tehneet jotain upeaa… se on minulle tärkeää.”

Lopuksi: Jobsin henkilöbrändi rakentui hänen karismastaan ja kyvystään innostaa muita ympärillään. Hän oli mestari tarinankertoja, ja hänellä oli tapa vangita ihmisten mielikuvitus ja saada heidät innostumaan tulevaisuudestaan. Steve Jobsin henkilöbrändi oli ainutlaatuinen ja vahva.

Lue myös:
Kuinka luoda yrityskuva joka muistetaan?
Brändäyksen tärkeys
Kuinka brändi positioidaan?

Aiheeseen liittyviä tuotteita:
Brändituotteet
Mainoslahjat
Jakotuotteet
Liikelahjat


Julkaistu kategoriassa Brändäys, Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit, kirjoittanut Aki Hyödynmaa 21.5.2023


Tuoreimmat kirjoitukset
Talencon vuosien mittaan laajentunut tuote- ja palveluvalikoima
Mitä kannattaa pitää mielessä ennen mainoslahjojen hankkimista
Bränditietoisuuden lisääminen yrityslahjoilla
Mainoslahjat messuilla ja tapahtumissa: lahjojen tehokkaan käytön salaisuudet
Liikelahjojen trendit 2024: mitä odottaa tulevaisuudessa


Aiheeseen liittyvää


Aiheet
Ajankohtaista (22)
Arpajaiset (3)
Asiakaskohtaamiset (8)
Asiakaslahjat (21)
Brändäys (25)
Brändituote-historiaa (25)
Brändituote-info (50)
Brändituote-palvelut (9)
Elektroniikka-yrityslahjat (9)
Etätyöskentely (7)
Fanituotteet (8)
Giveaway-tuotteet (12)
Henkilöstölahjat (17)
Jakolahjat (3)
Joulu (13)
Kestävä kulutus (9)
Liikelahja- ja brändituote-trendit (13)
Liikelahja-Ideoita (12)
Liikelahjat (41)
Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit (178)
- Tästä löydät laajan kokoelman liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsitteleviä artikkeleita. Saat ajankohtaisia uutisia, vinkkejä, ja ideointia erilaisiin markkinointia sivuaviin tilanteisiin. Käsittelemme myös brändäystä, kestävää kulutusta ja henkilöstölahjoja. Tarjolla on laaja valikoima tietoa ja suosituksia liikelahjoista sekä brändituotteiden hyödyntämisestä markkinoinnissa.Logotuotteet (5)
Mainoslahjat (31)
Messulahjat (13)
Messut (9)
Myyntituotteet (5)
Neuvot ja vinkit (53)
Oheistuotteet (3)
Profiilituotteet (3)
Promootiot (3)
Promootiotuotteet (1)
Promotuotteet (7)
Sitouttaminen (17)
Sosiaalinen media (3)
Talenco uutisia (2)
Tapahtumat (5)
Tehokas mainonta (5)
Tehokas markkinointi (17)
Trendit (1)
Tuotetietoutta (11)
Tuotteet omaan käyttöön (10)
Työhyvinvointi (3)
Uutiset (9)
Vaalit (2)
Varainhankinta joukkueelle tai luokalle (1)
Vastuullisuus (10)
VIP lahjat (3)
Yrityksen joululahjat (17)
Yrityksen kesälahjat (8)
Yritysilme (9)
Yrityslahjat (31)
yritystekstiilit (15)
Yritysten kilpailu (2)



väliviiva