TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Helsinki – kaupungin brändi, liikelahjat, markkinointi ja graafinen ilme

 

”Kaupungin mainetta ei voi luoda vain markkinoinnilla tai viestinnällä, maine syntyy todellisista asioista. Todellisista teoista, kokemuksista ja kohtaamisista. Siitä mitä kaupunki oikeasti on ja miten se ihmisiin vaikuttaa.” Näin toteaa Brand New Helsinki -projekti, jonka tavoitteena oli löytää yhteinen kuva Helsingistä vuonna 2020.

Projekti on kiteyttänyt kuvan Helsingistä neljän kulmakiven ympärille: ensimmäinen on Muuttuva Helsinki. Kyky ja halu muutokseen nähdään välttämättömänä tulevaisuuden kaupunkien menestystekijänä. Toisena on toimiva Helsinki, joka pitää kaupungin vetovoimaisena. Kolmantena kulmakivenä on kontrastien Helsinki, jonka tarkoitus on muistuttaa, että kaupungissa on myös särmää. Neljänneksi tulee vielä omaperäinen Helsinki, joka korostaa, että Helsingissä jokainen voi olla oma aito itsensä.

Brändi on arkipäivän sanastoa, jota käytetään huolettomasti ja välillä huolimattomastikin.  Aina ei tule mietittyä, mitä koko termillä tarkoitetaan. Lyhyesti määriteltynä brändi tarkoittaa tavaramerkin ympärille muodostunutta positiivista mainetta. Brändin arvo muodostuu nimen tai logon tunnettuudesta, asiakkaiden merkkiuskollisuudesta, brändin mukanaan tuomasta laadun tunteesta ja brändiin liitetyistä mielikuvista. Brändin arvo on määritelty jopa ISO-standardilla, jonka Suomen Standardisoimisliitto on julkistanut vuonna 2011. Esimerkiksi yrityksen liikelahjat viestivät brändin visuaalista identtiteettiä, mutta myös brändin arvoja. Logolla painettujen liikelahjojen avulla voidaan viestiä paljon ilman että kaikkea tarvitsee vääntää rautalangasta.

Brändi on tärkeä myös julkisille toimijoille. Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi viime vuonna kaupungin ensimmäisen brändikonseptin ja markkinointistrategian, jotka valmisteli Helsinki Marketing (aiemmin Helsingin Markkinointi Oy). Päätöksessään kaupunginhallitus kehotti kaupungin hallintokuntia noudattamaan ja soveltamaan brändikonseptia ja markkinointistrategian linjauksia toiminnassaan ja markkinoinnissaan. Päätös on osa Helsingin kaupunkimarkkinoinnin kehittämishanketta.

Markkinointistrategian tavoitteena on parantaa kaupungin asemaa kilpailussa matkailijoista, investoinneista, tapahtumista ja osaajista. Helsingin brändikonseptin ytimessä on helsinkiläisten halu ratkaista merkityksellisiä ongelmia ja rakentaa yhdessä maailman edistyksellisintä arkea sekä tehdä Helsingistä vaikuttavien ihmisten, tekojen ja kohtaamisten kaupunki.

Helsingin kaupungilla on oma Brand New Helsinki -projekti, joka ohjaa brändin toteutumista. Helsinki Marketing vastaa operatiivisesta kaupunkimarkkinoinnista ja yritysyhteistyöstä. Pääkohderyhmiä ovat helsinkiläiset sekä kansainväliset matkailijat, päättäjät ja osaajat. Helsinki Marketing toimii tiiviissä yhteistyössä Helsingin kaupungin toimialojen ja yksiköiden kanssa. Se pitää yllä esimerkiksi materiaalipankkia ja sieltä voi tilata markkinointimateriaalia.

Kaupunki on laatinut markkinointia varten graafisen ohjeistuksen ja pitää materiaalipankkia. Graafinen ohjeistus sisältää ohjeet kaupungin mm. visuaalisen ilmeen toteuttamaiseen. Sieltä löytyvät myös kaupungin tunnukset, kuten Helsinki-tunnus ja vuodelta 1951 peräisin oleva virallinen vaakuna. Vaakuna juuret tosin ovat kauempana, sillä se on kehitetty sinetistä, josta kuningatar Kristiina antoi määräykset 2.10.1639 Helsingin kaupungille myöntämässään erioikeuskirjassa. Virallisen vaakunan käyttö on aiempaa vähäisempää, ja sitä käytetään lähinnä juhlallisissa yhteyksissä.

Helsinki-tunnus on korvannut ja korvaa sen vaakunan käytön monissa yhteyksissä. Tunnuksella pyritään tuomaan yhtenäisyyttä kaupungin ulospäin näkyvään ilmeeseen. Helsinki-tunnus näkyy yhtenäisenä myös sen yritys- ja liikelahjoissa.

Helsinki Marketing tarjoaa myös kumppanuuksia yrityksille. Yritykset voivat olla yhteistyökumppaneina mm. Helsinki LUX- ja Senaatintorin uusivuosi -tapahtumissa. Helsinki myös hankkii liikelahjoja yksityisiltä yrityksiltä.

Talenco tarjoaa apua asiakkailleen jotka haluavat panostaa yhtenäiseen brändi-ilmeeseen (eli yhtenäiseen visuaaliseen ilmeeseen) liikelahjojen ja ja mainoslahjojen osalta. Lue mitä helsinkiläiset liikelahja- ja mainoslahja-asiakkaamme ovat sanoneet palvelustamme: Liikelahjat Helsinki >>

Lue myös:
Lahti – Liikelahjat, kaupungin brändi ja logo
Tampere – brändin rakentaminen ja graafinen ilme
Onko brändin huolellinen ja pitkäjännitteinen rakentaminen kannattavaa?
Miksi brändin yhtenäinen visuaalinen ilme on tärkeä?
Brändin yhtenäisen ilmeen tärkeydestä
Kuinka brändi positioidaan?
Liikelahja vahvistaa brändiä
Brändäyksessä värillä on väliä
Toimiston brändäys edullisesti
Mainoskynät vahvistavat yrityksen brändiä
Kuinka luoda yrityskuva joka muistetaan?
Liikelahja vahvistaa brändiä

Aiheeseen liittyviä tuotteita:
Liikelahjat
Mainoslahjat
Yrityslahjat
Asiakaslahjat


Julkaistu kategoriassa Brändäys, Liikelahjat, Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit, kirjoittanut Aki Hyödynmaa 9.10.2017


Tuoreimmat kirjoitukset
Mainoslahjat messuilla ja tapahtumissa: lahjojen tehokkaan käytön salaisuudet
Liikelahjojen trendit 2024: mitä odottaa tulevaisuudessa
Mitä ovat PMS-värit? Kaikki mitä haluat tietää PMS-väreistä ja Pantone-värikartasta
Väriavaruus painotöissä, CMYK tai RGB?
Uusi vuosi ja uudet kujeet

Aiheet
Ajankohtaista (22)
Arpajaiset (3)
Asiakaskohtaamiset (7)
Asiakaslahjat (21)
Brändäys (23)
Brändituote-historiaa (25)
Brändituote-info (49)
Brändituote-palvelut (8)
Elektroniikka-yrityslahjat (9)
Etätyöskentely (7)
Fanituotteet (8)
Giveaway-tuotteet (12)
Henkilöstölahjat (17)
Jakolahjat (3)
Joulu (13)
Kestävä kulutus (9)
Liikelahja- ja brändituote-trendit (12)
Liikelahja-Ideoita (12)
Liikelahjat (41)
Liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsittelevät artikkelit (176)
- Tästä löydät laajan kokoelman liikelahjoja, brändituotteita ja markkinointia käsitteleviä artikkeleita. Saat ajankohtaisia uutisia, vinkkejä, ja ideointia erilaisiin markkinointia sivuaviin tilanteisiin. Käsittelemme myös brändäystä, kestävää kulutusta ja henkilöstölahjoja. Tarjolla on laaja valikoima tietoa ja suosituksia liikelahjoista sekä brändituotteiden hyödyntämisestä markkinoinnissa.Logotuotteet (5)
Mainoslahjat (31)
Messulahjat (13)
Messut (9)
Myyntituotteet (5)
Neuvot ja vinkit (51)
Oheistuotteet (3)
Profiilituotteet (3)
Promootiot (3)
Promootiotuotteet (1)
Promotuotteet (7)
Sitouttaminen (17)
Sosiaalinen media (3)
Talenco uutisia (2)
Tapahtumat (5)
Tehokas mainonta (5)
Tehokas markkinointi (17)
Trendit (1)
Tuotetietoutta (11)
Tuotteet omaan käyttöön (10)
Työhyvinvointi (3)
Uutiset (8)
Vaalit (2)
Varainhankinta joukkueelle tai luokalle (1)
Vastuullisuus (9)
VIP lahjat (3)
Yrityksen joululahjat (17)
Yrityksen kesälahjat (8)
Yritysilme (8)
Yrityslahjat (31)
yritystekstiilit (15)
Yritysten kilpailu (2)



väliviiva