TUOTTEET >PALVELUTAJANKOHTAISTAWORKSPACEPROMOSHOPLÄHETÄ KYSELYINFOUUTTA!
0
Tarvitsetko apua tuotteiden etsimisessä?  |  Tarjouspyynnöt ja kyselyt
 

Uusasiakashankinta – korvataanko laatua määrällä?

 

Jokainen yritys tarvitsee toimiakseen, ja kasvaakseen, uusia asiakkaita. Harva meistä on siitä onnekkaassa asemassa ja alalla, että uskollinen asiakaskunta on ja pysyy, sekä tuottaa jatkuvasti tarpeeksi tulosta. Uusasiakashankinta on siis aina muodissa oleva sana, mutta miten siihen pitäisi suhtautua?Kontaktien tuottaminen jo sinällään vaati töitä. Uusia asiakkaita ja vinkkejä ei tule sisään ovesta kävelemällä, tai ainakin näin tapahtuu harvoin.

Tärkeimpänä johtoajatuksena kannattaa pitää suosituksia. On turhaa pistää panoksia myyntiin ja markkinointiin, jos ovesta sisään tulevien asiakkaiden tahdissa sama määrä vanhoja asiakkaita marssii aina ulos. Asiakaspalvelu ja asiakassuhteiden vaaliminen on ensiarvoista. Tyytyväiset asiakkaat kertovat palveluista muille, hyvästä tuotteesta ja palvelusta kuuleminen tutulta johtaa useimmiten myös uuteen asiakkaaseen. Vaali asiakassuhteita – uusasiakashankintaa parhaimmillaan.

Perinteisiä kanavia tiedottaa palveluistaan ovat tietenkin nettisivusto, sosiaalinen media, sähköpostimainonta, blogit, tapahtumamarkkinointi sekä suora- ja printtimainonta. On tärkeää tunnistaa mitkä näistä tavoista sopivat juuri omalle yritykselle – kaikkialle ei tarvitse keretä, eikä kaikkia kanavia käyttää. On turhaa jakaa resursseja laajalle ohuesti, kun tuntemalla oman toimialansa ja asiakkaansa voi keskittyä siihen missä asiakkaat ovat. Mitä heille voi tarjota ja mitä kanavaa käyttäen. Järkikin jo sanoo, että liikelahjoja tarjoava yritys voi lähestyä asiakkaita sähköpostilla, siellähän toimistoissa työskentelevät ihmiset koneen ääressä istuvat. Mutta entä maanviljelijät? Vaatekauppoja rakastavat?

Kontakteissa pitäisi keskittyä määrän sijasta laatuun. Millaiselle ryhmälle olemme myymässä, markkinoimassa? Sen sijaan että summamutikassa lähetetään markkinointikirjeitä kaikille mahdollisille tahoille, tai yritämme messuilla puhua kaikkien kanssa samaa kieltä ja raahata kymmeniä erilaisia näytteitä mukanamme, pitäisikö miettiä keitä me palvelemme?

Kun myynnissä mennään määrä edellä, tulee kompastuttua moneen helmasyntiin. Myynnille tuputetaan kontakteja joita asia ei kiinnosta pätkääkään – aikaa menee hukkaan. Sovitaan turhia asiakaskäyntejä, määrä on niin suuri että kaikkiin ei keretä ottaa yhteyttä ajoissa – todelliset ostajat jäävät huomiotta. Korvaamalla määrän laadulla päästään pitkälle.  Viisi todellista kontaktia on aina parempi kuin 20 epävarmaa  – yritetäänkö tehdä vaikutusta määrällä, vai uskalletaanko pitää huoli siitä että kontaktoitavat asiakkaat ovat ns. vaivan väärttejä? Täyttävätkö he yrityksen asettamat ”laatuvaatimukset” – he tarvitsevat tuotetta, ovat kiinnostuneita. Vaivaudu ottamaan selvää mikä yhteydenottotapa sopii heille parhaiten.

Tämä kaikki vaatii vaivaa, ja massaviestinnän sijaan targetoitu uusasiakashankinta voi tuntua työläältä. Mutta mitä jos myynti saisikin parempia kontakteja, useammista yhteydenotoista tulisi kaupat, asiakaskontakteja olisi vähemmän mutta laadultaan parempia? Ei yhtään hullumpi ajatus, tällöin energiaa riittäisi myös niiden vanhojen asiakassuhteiden vaalimiseen.

Kysy lisää brändtuotteiden hyödyntämisestä uusasiakashankinnassa

Lue lisää:
Näillä saat huomiota messuilla
Kuinka onnistut messuilla?
Kuinka selviät messuista hengissä ja hyvinvoivana
Hyvä ja toimiva messulahja on messuosastosi välttämätön viimeistelijä
Tuotteet omalla logolla
Mainoslahjat lisäävät myyntiäsi kahdella tavalla

Brändituotteet ja kestävä kehitys
Reppujen materiaalit menossa vastuullisempaan suuntaan
Miten kestävää kulutusta voi edistää brändimarkkinoinnissa?
Ekologisuus ja eettisyys yritysmaailman megatrendinä
Miten kestävää kulutusta voi edistää brändimarkkinoinnissa?
Taistelu muoviroskaa vastaan kiihtyy
Mitä järkeä tavarantoimittajan on varata oikeus yli- tai alitoimituksiin?
Ovatko ekologiset liikelahjat voimistuva trendi?

Aiheeseen liittyviä tuotteita:
– Mainoslahjat yrityksen logolla
– Messulahjat
– Liikelahjat
– Mainoskassi painatuksella
– Stressilelut logolla
– Kaulanauhat
– Huulirasvat logolla
– Latauskaapelit logolla
– Yritystekstiilit
– Mainoskarkit
– Mainoskynät logolla
– Heijastimet painatuksella
– Kangaskassit yrityksen painatuksella
– Mainoskassit yrityksen painatuksella
Muistilaput logolla
Juomapullo logolla
– Suolaiset pikkupurtavat omalla logolla
Yritysvaatteet logolla
– Tuubihuivit logolla
– Reput omalla logolla
– Muistikirjat omalla logolla
– Kynät logolla
– Powerbank varavirtalähteet

väliviiva